Ana içeriğe atla

Vücut Geliştirme İçin En İyi 4 Supplement


Vücut Geliştirme İçin En İyi 4 Supplement




    Supplement endüstrisi, yüksek etiket fiyatına değmeyecek aşırı etkisiz ürünlerle doludur. Spor salonunda yaptığınız antremandan mümkün olan en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için bilimsel olarak kanıtlanmış en iyi 4 kas takviyesi hakkında tavsiyelerimizi sizlere paylaşacağız. İşte takviyeler:


1.Kreatin (Kreatin Monohidrat)

    Kreatin yağsız kas artışına izin vererek en büyük ve güçlü kas gruplarında vücudun daha fazla güç ve büyüme uygulayabilmesine olanak tanır. Kreatin konusunda dolaşan birçok yanlış bilgi var. Her şeyden önce önemli bir not, kreatin üzerinde araştırmaların büyük bir kısmı belirli bir türe ( Kreatin Monohidrat) dayanır. Bu bileşiğin üstün formudur ve diğer türler çoğunlukla etkisiz/abartılı takviyeler grubuna girer. Monohidrat araştırılmış en etkili formdur.
Kreatin vücutta doğal olarak bulunan bir kimyasal maddedir. Maksimum yoğunluk antremanlarında kasların daha fazla miktarda aşırı yük almasını sağlar.

    Powerlifter ve kas liflerini hedef alan hareketlere odaklanan sporcular için en faydalı supplement biçimidir. Peki vücudunuzun yağsız kas kütlesi oluşturmasına nasıl yardımcı oluyor?
Bunun cevabı, kaslarınız güçlenirse ve aşırı yükleme(daha ağır antreman) arttıkça, vücudunuz daha fazla tepki gösterecek ve hipertrofi(kas büyümesi) olarak tepki verecektir. Kreatin, kas liflerinden daha fazla kuvvet uygulanmasına olanak tanır buda her harekette kademeli olarak daha fazla ağırlık kaldırma anlamına gelir.

Daha ağır tekrarlar + artmış antreman hacmi + progressive overload = daha fazla kas büyümesi

    Kreatin, maksimum hipertrofiyi ve tutarlı aşamalı aşırı yüklemeyi sağlar.
Kreatin Nasıl Kullanılır?

Kreatin hem antremandan önce hemde antreman sonrası kullanılır.



2. Beta – Alanin

    Beta-Alanin, kapsamlı performans avantajları sayesinde son birkaç yıldır atletler ve vücut geliştiricileri arasında popülerlik kazanmıştır. Beta-alanin, kas karnozin seviyelerinin yükselmesine neden olur, bu da yüksek yoğunluklu antremanlarda belirgin bir artışa neden olur. Klinik araştırmalar, karnozinin sadece güç, dayanıklılık seviyelerini ve iyileşmeyi arttırmakla kalmayıp, aynı zamanda yağ kaybını ve kas büyümesini de arttırdığını düşündürmektedir. Beta-Alanin, performans avantajı sağlayan bir santraldir.
Beta- Alanin Nasıl Kullanılır?

    Etkili bir beta alanin dozu aldığınızdan emin olmak için, antremandan önce en az iki gram ve antreman sonrası bir iki gram daha alabilirsiniz. 

3.Whey Protein

    Vücudumuz kas geliştirmek için proteine ihtiyaç duyar. Whey proteinde bulunan amino asitler, vücudunuzun protein sentezini başlatmasına ve yoğun antremanlardan hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Yorucu bir antreman ardından, çok hızlı bir şekilde sindirilecek ve önemli miktarda BCAA ( dallı zincirli amino asit) içeren protein kaynağı tüketilmelidir. Whey proteini hızlı sindirilir ve biz dizi BCAA içerir ve bu da antreman sonrası protein kaynağı olarak ideal bir yer alması durumuna geldi.

   Whey proteini çok daha hızlı sindirilir, tavuk, balık ve kırmızı ette bulundan bütün protein formları yerine, antremandan hemen sonra tüketmek kas geliştirmek için mükemmel katalizördür. Aynı zamanda bir proteinin kas büyümesi ve onarımı başlatmada ne kadar etkili olduğunu değerlendirmek için iki önemli bileşen olan net protein kullanımı ve biyolojik değer sıralaması çok yüksektir.
Whey Protein Nasıl Kullanılır?

    Antreman sonrası takviye olarak kullanılmalıdır, optimum büyüme ve iyileşme için whey protein en az 25 gram tüketmek kas geliştirmek için iyi olacaktır. Bu, vücuda büyüme ve onarım için kullanabileceği hız sindirim proteini sağlar. Whey protein gün boyunca tüketilebilir ve günlük protein alımını karşılamanıza yardımcı olacaktır.



4. Sitrülin Malat

    Sitrülin malat, kan akışında nitrik oksidi arttıran güçlü bir takviyedir. L- Arginin’in kan plazma düzeylerini arttırmada aslında L- Arginin’in kendisinden daha etkilidir. Güçlülük ve dayanıklılığı arttırmasının yanı sıra kas ağrısını ve yorucu antremanların gerekli dinlenme süresini azaltmada etkilidir. Ayrıca kaslardaki kan akışını arttırdığı ve antreamn sırasında kas kapasitesini arttırdığı bilinmektedir.
Sitrülin Malat Nasıl Kullanılır?

    Ağırlık antremanından yaklaşık 30-45 dakika önce 8 gram sitralün malat(2:1) tüketin. Çoğu takviyede, yüksek maliyetinden dolayı çok az katkı maddeleri içerir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Başlayanlar İçin : Dirty Bulking Nedir ?

Dirty Bulking nedir?     Bu bulking çeşidini uygulayan vücut geliştirmeciler aldıkları besinlerin kalori oranlarına dikkat etmezler.Onlar için amaç bu dönemde maksimum oranda hacim olarak büyümektir.Dirty bulking sistemini uygulayan sporcuların vücutlarına aldıkları karbonhidrat miktarları Clean Bulking yapan vücut geliştirmecilere oranla daha fazladır.Ayrıca vücut geliştirmeciler dirty bulking yaptıklarında güçlerini daha çok hissederler.Karbonhidrat alımını fazla olarak yaptıklarından idman sırasındaki enerjileri maksimum seviyede olur.Bu kilo alma şeklinde dirty denmesinin sebebi sağlıksız besinlerinde tüketilmesine izin vermesidir.Temel amaç protein değerleri yüksek olan besinler tüketmektir fakat bu şekilde alınabilecek yağlarda dirty bulking döneminde önemli miktarda vücuda alınır.         Vücut Geliştirmecilerin Dirty Bulking dönemlerinde en çok kullandıkları besinler nelerdir? -Pizza -Hamburger -Kek ve fazla şeker içermeyen tatlılar Dirty Bulk

Makro ve Mikro Besinler Nedir ve Nasıl Sayılır?

M akro ve Mikro Besinler Nedir ve Nasıl Sayılır?     Kulağımızı en az bir kez çalınmıştır bu makro veya mikro besinler ama ne olduğunuda biliyormuyuz? Öncelikle adından bir çağrışım yapılabilir makro besinler büyük monomerli(yapı taşılı.) mikro besinler ise küçük monomerli yani makrolar yağ,karbonhidrat,protein ve çok karbonlu şekerler(basit olmayan), mikro besinler ise vitamin-mineral ve basit şekerler, peki bunların eksikliğinde ciddi sorunlarda ortaya çıkabilir en basidinden yapıcı ve düzenliyici olan vitamin-mineral eksikliğinde hormonlar düzgün çalışmaz ve bir takım hastalıklara sebep olur, bunlarıda doğalkaynaklardan karşılamanız daha iyi çünki piyasada satılan vitamin tabletler labratuvarlarda sentetik olarak üretilmekte ve beden tarafından hiç bir şekilde işlenemeden atılır hemde bir kaç meyve sebze yemek size zarar vermez aksine hem karın doyurur hemde sağlığınıza iyi gelir     Gelelim asıl konumuza makrolar yani proteinler,yağlar ve karbonhidratlar nasıl sayar

Yeni Başlayanlar İçin : Doğru Ağırlık Seçimi

Yeni Başlayanlar İçin : Doğru Ağırlık Seçimi     Fitness veya vücut geliştirme antrenmanları esnasında sıklıkla akla takılan sorulardan bir tanesi kullanılması gereken ağırlıkların kaç kilogram olması gerektiğidir. Aklımızı meşgul eden bu soru ve devamlı deneme yanılma yapılması, kullanılan ağırlıkların not olarak kaydedilmemesi zaman kaybına sebep olur. Bu zaman kaybı da kaslarımızın yavaş gelişmesine yol açar. Oluşan zincirleme tepki antrenman psikolojimizi kötü etkiler, performans düşüklüğüne ve ağırlık sporundan uzaklaşmamıza neden olur. Bunlardan dolayı antrenmanlar esnasında seçtiğimiz ağırlıklar önemlidir.     Seçeceğimiz ağırlıklarda kilit nokta ne kadar yüksek olduğu değil, bizi ne kadar ağırlığın geliştireceği olmalıdır. Salonlarda, internet videolarında gördüğümüz inanılmaz ağırlıkları kaldıran insanlara özenip gereğinden fazla ağırlıkları barlara yüklemek bize artı sağlamak yerine eksi sağlayabilir. En büyük eksisi geri dönüşü olmayan sakatlıklar olabilir. Gelişim