Ana içeriğe atla

Karın kasları nasıl çıkartılır



    Evet kaslarınızın daha görünür olmasını istiyorsanız o oranca cilt altı yağlanmanızı yani genel olarak vücut yağ oranınızı azaltmanız gerekli. Aslında hepimizde karın kasları var bazılarımızda daha görünür sadece.


    Dünyanın en güçlü adamı yarışmalarını görmüşsünüzdür. Koskocaman dev gibi adamlar 100'lerce kiloluk ağırlıklar kaldırarak değişik parkurlar geçerler. Koskoca tırları çekerler ve buna benzer bir sürü şey yaparlar. O adamlara baktığımız zaman göbekli gözükürler baklava pek göremezsiniz. Adeta bir ayı gibidirler :). Ama şundan emin olabiliriz. O adamlarda hepimizden ama herkesten çok daha güçlü karın kasları var. En baklavalı gözükenden bile daha güçlü. Ancak görüntüye odaklı bir çalışma yapmadıkları için karın yağları kaslarının üstünü örtüyor.



    Evet karın kasları vücudun denge merkezinde bulunur ve yaptığımız çoğu antrenmanda doğrudan olmasa da çalışır. Aynı şekilde üst bacak kaslarımız (uyluk bölgesinde ki kaslar ve kalça kaslarımız) vücudumuzun core bölgesi denen yerdedir. Yaptığımız çoğu harekette dolaylı veya doğrudan çalışır. Güç ve denge merkezimiz burasıdır. Karın ve üst bacak kaslarımız ne kadar güçlüyse o kadar avantaj sağlarız çoğu sporda.


    Şimdi esas yapılması gerekenleri sıralıyorum baklavaları çıkarmak gerçekten de çok zor bir hedef ama kararlılıkla bu prensiplere uyulursa imkansız değil.Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi


iyi bir antrenman


iyi hazırlanmış beslenme programı


ve dinlenme


    Her hareketi yapabildiğiniz sayıyla yapmaya başlayın. mesela her hareketi 12 kere yaparak başlayıp zamanla arttırın 2 şer 2 şer arttırarak 30 lara kadar çıkartın. Dinlenme sürelerini 30 sn yapın.


    Antrenmanınız her gün olmamalıdır arkadaşlar. Her gün değil haftada 2 gün veya 3 gün karın bölgesine odaklı çalışmanızı öneririm.


    Buna ek olarak çok iyi ayarlanmış bir interval içeren kardiyo programı haftada 2 gün yapılırsa baklavalarınızı hissetmeye başlarsınız.

  

    Beslenme bu işteki en önemli nokta diyebilirim. Yağı tutabildiğiniz kadar minimum tutmalısınız. Un şeker den kaçınabildiğiniz kadar kaçının. Beyaz ekmekten uzak durun. Esmer ekmek yiyebilirsiniz.


ve bu konuda yanlış bilinenlerden bazıları:


– Günde 150 mekik çekersem baklavalarım çıkar( hayır öyle bir şey yok her gün aynı kası çalıştırırsanız aksine kas gelişmesinden çok kas yıkımı olur)


– Mekik karın bölgesini zayıflatır ve karın kaslarını çıkarır. (karın bölgesini zayıflatma diye bir şey yoktur. metabolizmanızı hızlandırarak genel olarak yağ oranınızı azaltırsınız. mekik sadece karın kaslarınızı güçlendirir. Ancak tempolu yapılmış bir koşu da en az mekik kadar karın kası çıkarmanıza yardımcı olur. Unutmayın karın kaslarımız core bölgemizde yani çoğu sporun güç aldığı ve etki ettiği önemli bir kas grubu.

baklava,sixpack,karın kası,kas,makro,mikro,yağ,oran,yağ oranı,mekik,plank,şınav,beslenme,kalori,cetvel,oranlar,gram,tekrar,karın kası,karın kası nasıl çıkar,nasıl belirginleşir,karın kası,mide yağ

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Başlayanlar İçin : Dirty Bulking Nedir ?

Dirty Bulking nedir?     Bu bulking çeşidini uygulayan vücut geliştirmeciler aldıkları besinlerin kalori oranlarına dikkat etmezler.Onlar için amaç bu dönemde maksimum oranda hacim olarak büyümektir.Dirty bulking sistemini uygulayan sporcuların vücutlarına aldıkları karbonhidrat miktarları Clean Bulking yapan vücut geliştirmecilere oranla daha fazladır.Ayrıca vücut geliştirmeciler dirty bulking yaptıklarında güçlerini daha çok hissederler.Karbonhidrat alımını fazla olarak yaptıklarından idman sırasındaki enerjileri maksimum seviyede olur.Bu kilo alma şeklinde dirty denmesinin sebebi sağlıksız besinlerinde tüketilmesine izin vermesidir.Temel amaç protein değerleri yüksek olan besinler tüketmektir fakat bu şekilde alınabilecek yağlarda dirty bulking döneminde önemli miktarda vücuda alınır.         Vücut Geliştirmecilerin Dirty Bulking dönemlerinde en çok kullandıkları besinler nelerdir? -Pizza -Hamburger -Kek ve fazla şeker içermeyen tatlılar Dirty Bulk

Makro ve Mikro Besinler Nedir ve Nasıl Sayılır?

M akro ve Mikro Besinler Nedir ve Nasıl Sayılır?     Kulağımızı en az bir kez çalınmıştır bu makro veya mikro besinler ama ne olduğunuda biliyormuyuz? Öncelikle adından bir çağrışım yapılabilir makro besinler büyük monomerli(yapı taşılı.) mikro besinler ise küçük monomerli yani makrolar yağ,karbonhidrat,protein ve çok karbonlu şekerler(basit olmayan), mikro besinler ise vitamin-mineral ve basit şekerler, peki bunların eksikliğinde ciddi sorunlarda ortaya çıkabilir en basidinden yapıcı ve düzenliyici olan vitamin-mineral eksikliğinde hormonlar düzgün çalışmaz ve bir takım hastalıklara sebep olur, bunlarıda doğalkaynaklardan karşılamanız daha iyi çünki piyasada satılan vitamin tabletler labratuvarlarda sentetik olarak üretilmekte ve beden tarafından hiç bir şekilde işlenemeden atılır hemde bir kaç meyve sebze yemek size zarar vermez aksine hem karın doyurur hemde sağlığınıza iyi gelir     Gelelim asıl konumuza makrolar yani proteinler,yağlar ve karbonhidratlar nasıl sayar

Yeni Başlayanlar İçin : Doğru Ağırlık Seçimi

Yeni Başlayanlar İçin : Doğru Ağırlık Seçimi     Fitness veya vücut geliştirme antrenmanları esnasında sıklıkla akla takılan sorulardan bir tanesi kullanılması gereken ağırlıkların kaç kilogram olması gerektiğidir. Aklımızı meşgul eden bu soru ve devamlı deneme yanılma yapılması, kullanılan ağırlıkların not olarak kaydedilmemesi zaman kaybına sebep olur. Bu zaman kaybı da kaslarımızın yavaş gelişmesine yol açar. Oluşan zincirleme tepki antrenman psikolojimizi kötü etkiler, performans düşüklüğüne ve ağırlık sporundan uzaklaşmamıza neden olur. Bunlardan dolayı antrenmanlar esnasında seçtiğimiz ağırlıklar önemlidir.     Seçeceğimiz ağırlıklarda kilit nokta ne kadar yüksek olduğu değil, bizi ne kadar ağırlığın geliştireceği olmalıdır. Salonlarda, internet videolarında gördüğümüz inanılmaz ağırlıkları kaldıran insanlara özenip gereğinden fazla ağırlıkları barlara yüklemek bize artı sağlamak yerine eksi sağlayabilir. En büyük eksisi geri dönüşü olmayan sakatlıklar olabilir. Gelişim